Sindikat učenika i studenata

nedjelja, 26.08.2007.

Najava prosvjeda

Revoltirani postroživanjem kriterija i uvjeta polaganja ispita na PMFu (matematički odsjek) kao i općim načinom izvođenja studijskog programa, koji je posljedica provedbe bolonjskog procesa, grupa organiziranih studenata PMFa i udruga SFUS odlucili su organizirati MIRNI PROSVJED kako bi se izborili za vlastita prava koja su nam oduzeta.
U nadi da ćemo postići željeni cilj, iznosimo sljedeće zahtjeve:

1. uvođenje dodatnih termina polaganja ispita u jesenskom roku za studente koji studiraju po bolonjskom programu.
2. precizno definiranje studijskog programa za sljedeću akademsku godinu, što podrazumijeva preciziranje uvjeta upisa studenta u sljedeći semestar, odnosno u sljedeću godinu studija te preduvjete upisa pojedinih predmeta ili grupe predmeta; zatim, precizno utvrđivanje nastavnika i suradnika koji će izvoditi nastavu, početak i završetak te satnicu izvođenja nastave, načina polaganja ispita, ispitnih rokova, te ostalih važnih činjenica za uredno izvođenje nastave.
Svaki dodatni zahtjev i komentar dobro je došao.

Prosvjed će se održati ispred zgrade PMFa (matematika) na dan sjednice Fakultetskog vijeća 19.09.2007. od 11 do 14h. Pozivaju se studenti da dođu u što većem broju.
Do sada smo šutke nosili teret Bolonje na vlastitim leđima! Vrijeme da ga zbacimo i da uspravni počnemo kreirati vlastitu budućnost!

- 14:00 - Komentari (17) - Isprintaj - #